Top 9 Funny Cresterea Porcilor Quotes
Primele inregistrari scrise, despre domesticirea prepelitelor in Japonia, dateaza din secolul XII, initial fiind crescute pentru cantecul lor. Se spune ca imparatul Japoniei, simtind o ameliorare in tuberculoza de care suferea, dupa ce a consumat oua de prepelita, a ordonat selectia acestor pasari pentru productia de oua si carne, in ultima parte a secolului XIX.

Conţine un agent anticolesterol, care curăţă vasele sanguine de depunerile de colesterol, inclusiv pe cele fine cerebrale. Mai conţine un agent care ajută în refacerea celulară. Acesta este singurul ou dietetic. Conţine proteine, glucide speciale nepericuloase în diabet sau alte boli în care glucidele sînt interzise, lipide speciale fine şi lecitine, multe vitamine, săruri minerale, aminoacizi esenţiali, factori antialergici. – Efectele miraculoase ale ouălor de prepeliţă sînt date de calitatea superioară a proteinei din ou şi lipsa colesterolului.

Crestere Prepelitaprepelitele care sunt tinute pentru sunt ouatoare si pentru cele de reproductive cu cate 20, 40, 60, 120 sau 200 de locuri. Daca prepelitele care fac oua pot sa stea destul de bine si mai inghesuite, cele folosite pentru acuplare trebuiesc mentinute in spatii mai mari. De asemenea, custi prepelite ce au si picuratori speciali de apa si tavi pentru furajare sunt bune a fi cumparate de catre micii intreprinzatori care doresc sa iti dezvolte propria lor afacere cu vanzare prepelite, oua de prepelita sau carne de prepelita. Cele mai bune custi prepelite sunt cele care au tavi speciale pentru recoltarea dejectiilor si in care pot fi asezate hartii pentru a nu mai fi necesara spalarea lor. Exista baterii pentru Prepelite Online. Maternitatea pentru demararea puilor de prepelita contine intre 200 si 250 de locuri.

Tinerii masculi incep sa emita sunetele binecunoscute ale cocosilor, la varsta de 5 - 6 saptamani. Aceasta glanda poate fi si un mijloc de evaluare a performantelor de reproducere, cu cat este mai mare, cu atat masculul este mai apt de reproducere. Odata ajunsi la maturitate, cand incep sa fecundeze, cocosii vor canta si-n timpul noptii. Cea mai sigura metoda de identificare, este dupa glanda cloacala, o structura bulboasa, situata deasupra orificiului anal, care secreta o substanta alba, spumoasa. Masculul adult cantareste aproximativ 100 - 140 de grame si poate fi identificat cu usurinta dupa penele maro - roscat, care ai acopera pieptul, gatul si capul, indiciu care dupa cum am mai mentionat nu este sigur la toate varietatile.

Pe scurt, este o afacere a tuturor varstelor, oferind beneficii remarcabile cu eforturi relative mici, atat materiale, organizatorice, cat si financiare. Exista numeroase avantaje pentru familia dvs, incepand cu hrana proaspata si ecologic ape care v-ar procurao astfel de crescatorie sau cu proprietatile terapeutice ale oualorde prepelita si incheind cu efectele benefice ale implicarii copiilor in aceasta afaceri: cultivarea responsabilitatii si disciplinei, ca si a preocuparilor antreprenoriale de la o varsta frageda.

Aici culoarea de fond este bej deschis, iar petele sunt mult mai inchise, spre negru. Glanda cloacala lipseste, iar dupa inceperea ouatului, cloaca este mult mai mare. Coloratia corpului este asemanatoare cu a masculului, cu exceptia culorii maro roscat, pe piept si gat. Femela adulta de prepelita, este ceva mai grea decat masculul, cantarind 120-160 grame ( prepelita de oua, cel de carne avand alt standard de greutate ).

Aceia dintre dumneavoastra care doresc sa dezvolte o intreaga afacere cu prepelite de vanzare trebuie sa inteleaga cum se realizeaza cresterea porcilor prepelitelor si mentinerea unei populatii sanatoase de prepelite in custi prepelite si in incubator de oua. Asadar, iata o serie de informatii cu privire la ingrijirea puilor dupa scoaterea acestora din incubator.

Cura de 240 de oua in 50 de zile, numai pentru adulti: In primele doua zile - cate trei oua pe zi; In a treia zi - patru oua pe zi; Incepand cu ziua a patra, pana in a 48-a zi inclusiv - cate cinci oua pe zi; In a 49-a zi - trei oua pe zi; In a 50-a zi - doua oua pe zi.

Din 1910, prepelitele japoneze au fost crescute intensiv, pentru oua si carne. Aceasta perioada, este una de expansiune imperiala in istoria Japoniei, atfel ca prepelita japoneza a fost extinsa si in Korea, China, Taiwan si Hong Kong si mai tarziu in sud - estul Asiei. Intre 1910 si 1940, populatia de prepelita a crescut rapid in Japonia, in special in Tokyo, Nogoia, Gifu si Toiahashi.

Televiziunile prezinta tot mai multe povesti de succes care se centreaza pe cresterea puilor de carne prepelitelor pentru ouale de prepelita, pentru carnea acestora, pentru repopulare, ca si pasari ornamentale sau chiar si pentru dresajul cainilor de vanatoare. Femelele ajung foarte repede la maturitate si sunt apte pentru a crea oua de prepelita intr-un numar foarte mare (pana la 350 de bucati pe an, echivalentul a putin sub 30 de oua pe luna per prepelita). Prepelitele japoneze se numara printre soiurile cele mai profitabile din multe puncte de vedere. Afacerea cu prepelite de vanzare a inceput sa infloreasca si in Romania din ce in ce mai mult si mai spectaculos in ultima vreme.

Login below to be able to upload videos and photos